Írói kerekasztal 2022, Évf. 2: Csapat a legnagyobb előrelépéssel
rta: gstyle - Dtum: Janur 15 2022 09:37:47
Mai kérdésünk: A Chip Ganassi Racing volt a 2021-es NTT INDYCAR SERIES szezon legjobban teljesítő csapata, három autóval a legjobb hat között végzett, és a legjobb átlaggal végzett a pontok tekintetében a teljes szezonos versenyzők között. A csapatok ebben a sorrendben végeztek az elmúlt szezonban: CGR, Team Penske, Rahal Letterman Lanigan, Arrow McLaren SP, Meyer Shank Racing, Andretti Autosport, Ed Carpenter Racing, Dale Coyne Racing, AJ Foyt Racing és Carlin. Szerinted melyik csapat javíthat a helyezésén 2022-ben, és miért?

Curt Cavin:
A Team Penske átlagának csökkennie kell Scott McLaughlinnal (15. a belépőpontok számával) a második INDYCAR-szezonjában, a csapat négy helyett három autót állít ki, és ez elég lehet ahhoz, hogy megelőzze a Chip Ganassi Racinget. A biztonságosabb választás az Andretti Autosport, amelynél Colton Herta jobb, mint ötödik, Alexander Rossi erősebb, mint 10., Romain Grosjean pedig a 28-as autót tolja fel a 18. helyről. De annyi új változó van a közelgő szezonban, hogy szinte lehetetlen megjósolni.

Zach Horrall:
Azt hiszem, észrevehető javulást fogunk látni az Arrow McLaren SP-től. Pato O'Ward minden bizonnyal ismét bajnoki esélyes lesz ebben a szezonban, szóval a második, vagy akár az első is, ez segíthet. De az igazi javulás Felix Rosenqvisttől várható, aki 2021-ben a 21. helyen végzett. Rosenqvist két futamot kihagyott a Belle Isle-i baleset miatt, de ennek ellenére nem volt számára nagyszerű az első szezonja a csapattal. A csapat nyíltan beszélt arról, hogyan módosítja a beállítást, hogy jobban megfeleljen a 7-es számú pilótának 2022-ben, és összehozták őt Craig Hampson mérnökkel, ami Rosenqvist nagy sikere lehet. Azt hiszem, ez egy recept a 2022-es bajnoki tabellán legalább a legjobb 10-be kerüléshez.

Paul Kelly:
Andretti Autosport, kétségtelenül. Colton Hertának az első két vagy három hely között kell végeznie, Alexander Rossi nagy előrelépést vár a 2022-es évében a csalódást keltő 2021-es 10. hely után, Romain Grosjean pedig úgy tűnik, hogy esélyes a legjobb 10 közé jutásért a pontszerzésben akkor is ha az ovál teljesítményei szolidak lesznek. Devlin DeFrancesco egy tanuló év előtt áll újoncként, de ő váltja James Hinchcliffe-et, aki a 20. helyen végzett. Így valószínűleg még DeFrancesco tapasztalatlansága sem ront majd annyira a csapat helyzetén. A 2022-es szezon egy nagy fellendülést jelent, miután 2021-ben csalódást okozott Andretti számára, visszaadva a csapatot a ?Big Three? vagy a ?Big Four? klubstátuszba, amelyet az NTT INDYCAR SERIES-ben annyi szezonon át élvezett a tavalyi év előtt.

Forrás: IndyCar